1. קלפו את הגזר, הסלק, הקולורבי, הצנון ושורש הסלרי. לאחר מכן, חתכו אותם לרצועות דקות בעזרת קולפן או מנדולינה. חשוב שהרצועות יהיו דקות כדי שהסלט יהיה קליל ונעים לאכילה.
2. הניחו את כל רצועות השורשים בקערה גדולה והוסיפו את הפטרוזיליה הקצוצה. ערבבו בעדינות כדי שהפטרוזיליה תתפזר באופן שווה.
3. הכינו את הרוטב: בקערה קטנה, ערבבו את שמן הזית, החומץ הבלסמי והדבש. הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם וערבבו היטב עד שהרוטב אחיד.
4. שפכו את הרוטב על הסלט וערבבו בעדינות כדי שכל השורשים יתכסו ברוטב. תנו לסלט לנוח כ-10 דקות כדי שהטעמים יתמזגו.
5. הגישו את הסלט בצלחת הגשה יפה ותיהנו מהטעמים המופלאים!