1. התחילו בחיתוך התפוחים לרצועות דקות. אין צורך לקלף את התפוחים, אך אם אתם מעדיפים, ניתן לקלף אותם.
2. חיתכו את השומר לרצועות דקות גם כן. השתמשו בחלק הלבן והפריך של השומר, והימנעו מהחלק הירוק והקשה.
3. בקערה גדולה, שלבו את רצועות התפוחים והשומר.
4. הוסיפו את אגוזי המלך הקלויים והחמוציות המיובשות לקערה.
5. פזרו את גבינת הפטה המפוררת מעל הסלט.
6. בקערה קטנה, ערבבו את שמן הזית ומיץ הלימון. תבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
7. שפכו את הרוטב על הסלט וערבבו בעדינות עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב.
8. הגישו מיד ותיהנו מהטעמים המרעננים והמתוקים של הסלט.