1. תחילה, נתחיל בהכנת השקדים הקלויים. חממו מחבת על אש בינונית והוסיפו את השקדים הפרוסים. קלוי אותם במשך כ-5 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהם מזהיבים ומפיצים ריח נפלא. הוציאו מהמחבת והניחו בצד להתקרר.
2. בזמן שהשקדים מתקררים, נתחיל בהכנת הרימונים. חצו את הרימונים והוציאו את הגרעינים בעדינות. ניתן לעשות זאת על ידי חבטה קלה על גב הרימון עם כף עץ מעל קערה.
3. בקערה גדולה, ערבבו את גרעיני הרימונים עם עלי הנענע והרוקט. הוסיפו את השקדים הקלויים שהתקררו.
4. הכינו את הרוטב: בקערה קטנה, ערבבו את שמן הזית, הדבש, החומץ הבלסמי, מיץ הלימון, המלח והפלפל. ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
5. שפכו את הרוטב על הסלט וערבבו בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו ברוטב.
6. פזרו מעל את גבינת הפטה המפוררת והגישו מיד.