1. התחילו בהכנת כל המרכיבים: חצו את עגבניות השרי, פרסו את הבצל הסגול דק, וקצצו את עלי הנענע והפטרוזיליה.
2. בקערה גדולה, שלבו את גרגרי הרימון, עגבניות השרי, הבצל הסגול, עלי הנענע והפטרוזיליה. ערבבו בעדינות כדי לא לפגוע במרקם העדין של הרימון.
3. הכינו את הרוטב: בקערה קטנה, ערבבו את שמן הזית עם מיץ הלימון, הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם. ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
4. שפכו את הרוטב על הסלט וערבבו בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו בטעמים.
5. אם בחרתם להוסיף גבינת פטה, פזרו אותה מעל הסלט לפני ההגשה.
6. הגישו את הסלט מיד, ותיהנו מהשילוב המדהים של טעמים וצבעים.