1. תחילה, נתחיל בהכנת הרוטב: בקערה קטנה נערבב את שמן הזית עם החומץ הבלסמי, נוסיף מעט מלח ופלפל לפי הטעם ונערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
2. נחתוך את גבינת הרוקפור לקוביות קטנות ונניח בצד.
3. בקערה גדולה נערבב את עלי הרוקט ועלי הבייבי תרד. נוסיף את האגוזים הקלויים, החמוציות, התאנים והמשמשים המיובשים ונערבב בעדינות.
4. נוסיף את קוביות גבינת הרוקפור לסלט ונערבב בעדינות כדי לא לשבור את הגבינה.
5. נשפוך את הרוטב על הסלט ונערבב בעדינות עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב.
6. נטעם ונוסיף מלח או פלפל לפי הצורך.
7. נגיש את הסלט מיד, כדי לשמור על טריות העלים והטעמים המיוחדים של הגבינה והפירות היבשים.