1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס. קולפים את הבטטה וחותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ. מניחים את הקוביות על תבנית אפייה, מזלפים מעל שמן זית, ומפזרים מלח ופלפל. מערבבים היטב כדי שהבטטה תתכסה בשמן ובתבלינים. אופים בתנור כ-20 דקות או עד שהבטטה רכה וזהובה.
2. בזמן שהבטטה בתנור, שוטפים את החסה ומייבשים היטב. קורעים את העלים לחתיכות בגודל ביס ומניחים בקערת סלט גדולה.
3. מוסיפים לקערה את הקרוטונים, גבינת הפרמזן, ושן השום הכתושה. מערבבים בעדינות.
4. כאשר הבטטה מוכנה, מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט. מוסיפים את קוביות הבטטה לקערת הסלט.
5. מוסיפים את רוטב הקיסר ומיץ הלימון לסלט ומערבבים בעדינות עד שכל המרכיבים מתערבבים היטב והרוטב מכסה את כל הסלט.
6. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מגישים מיד ונהנים!