1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. מניחים את פילה הסלמון על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מברישים את הפילה בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. אופים בתנור כ-12-15 דקות, עד שהסלמון מתבשל ומקבל צבע ורוד בהיר.
2. בזמן שהסלמון בתנור, שוטפים ומייבשים את החסה. קורעים את העלים לחתיכות בגודל ביס ומניחים בקערת סלט גדולה.
3. מוסיפים לקערה את הקרוטונים, גבינת הפרמזן המגוררת, ומערבבים בעדינות.
4. מכינים את הרוטב: מערבבים את רוטב הקיסר המוכן עם מיץ הלימון והשום הכתוש. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב.
5. מוציאים את הסלמון מהתנור, נותנים לו להתקרר מעט ואז חותכים לחתיכות בגודל ביס. מוסיפים את חתיכות הסלמון לסלט ומערבבים בעדינות.
6. מגישים את הסלט מיד, ניתן להוסיף עוד גבינת פרמזן מעל לקישוט.