1. מתחילים בבישול הקינואה: שוטפים את הקינואה היטב תחת מים זורמים כדי להסיר את המרירות הטבעית שלה. מביאים לרתיחה 2 כוסות מים בסיר בינוני, מוסיפים את הקינואה ומבשלים על אש נמוכה עם מכסה במשך 15 דקות, או עד שהקינואה סופגת את כל המים ומתרככת. מסירים מהאש ומשאירים את הסיר מכוסה לעוד 5 דקות כדי שהקינואה תתפח.
2. בזמן שהקינואה מתבשלת, מכינים את שאר המרכיבים: קוצצים את התמרים והאגוזים, ואת הפטרוזיליה והנענע.
3. בקערה גדולה מערבבים את הקינואה המבושלת עם התמרים, האגוזים, הפטרוזיליה והנענע.
4. מכינים את הרוטב: בקערה קטנה מערבבים את שמן הזית עם מיץ הלימון, מלח ופלפל לפי הטעם.
5. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב.
6. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. ניתן להוסיף עוד מיץ לימון או מלח לפי הטעם.
7. מגישים את הסלט בטמפרטורת החדר או קר, ונהנים מהטעמים המופלאים!