1. תחילה, יש לשטוף את הקינואה היטב תחת מים זורמים כדי להסיר את המרירות הטבעית שלה. לאחר מכן, מבשלים את הקינואה עם 2 כוסות מים בסיר על אש בינונית עד שהמים נספגים והקינואה רכה, כ-15 דקות. מסירים מהאש ומניחים לה להתקרר.
2. בזמן שהקינואה מתבשלת, מחממים מחבת קטנה על אש בינונית ומוסיפים את השומשום. קולים את השומשום תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהוא מזהיב ומפיץ ריח אגוזי, כ-5 דקות. מסירים מהאש ומניחים בצד.
3. בקערה גדולה מערבבים את הקינואה המבושלת והמצוננת עם השומשום הקלוי, שמן הזית, מיץ הלימון, הדבש, הפטרוזיליה, הנענע, עגבניות השרי והבצל הירוק. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב.
4. מגישים את הסלט בטמפרטורת החדר או לאחר קירור קל במקרר. ניתן לקשט בעוד עלי נענע או פטרוזיליה לפני ההגשה להוספת צבע ורעננות.