1. תחילה, יש לשטוף את הקינואה היטב תחת מים זורמים כדי להסיר את המרירות הטבעית שלה.
2. בסיר בינוני, מביאים לרתיחה את המים עם חצי כפית מלח.
3. מוסיפים את הקינואה לסיר, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות, עד שהקינואה סופגת את כל המים ומתרככת.
4. מסירים מהאש ומשאירים את הסיר מכוסה לעוד 5 דקות כדי שהקינואה תתפח.
5. מעבירים את הקינואה לקערה גדולה ומניחים לה להתקרר מעט.
6. מוסיפים לקערה את עגבניות השרי החצויות ועלי הבזיליקום.
7. בקערה קטנה, מערבבים את שמן הזית עם מיץ הלימון, מלח ופלפל לפי הטעם.
8. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות כדי שכל המרכיבים יתערבבו היטב.
9. מפזרים מעל את גבינת הפטה המפוררת ומגישים.