1. תחילה, יש לשטוף את עלי הקייל היטב ולייבש אותם. לאחר מכן, יש לקרוע את העלים לחתיכות בגודל ביס ולהניח בקערת סלט גדולה.
2. קלפו את התפוזים וחתכו אותם לפרוסות דקות. הוסיפו את פרוסות התפוז לקערת הסלט עם הקייל.
3. הוסיפו את אגוזי המלך הקלויים, החמוציות המיובשות וגבינת הפטה המפוררת לקערה.
4. בקערה קטנה נפרדת, ערבבו את שמן הזית, חומץ הבלסמי והדבש. תבלו במלח ופלפל לפי הטעם וערבבו היטב עד לקבלת רוטב אחיד.
5. שפכו את הרוטב על הסלט וערבבו בעדינות עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב.
6. הגישו מיד ותיהנו מהטעמים המרעננים והמתוקים של הסלט.