1. תחילה, נשטוף את הקייל היטב ונייבש אותו. לאחר מכן, נחתוך את העלים לרצועות דקות ונניח בקערה גדולה.
2. נחתוך את המלפפונים החמוצים לפרוסות דקות ונוסיף לקערה עם הקייל.
3. נחתוך את הבצל הסגול לטבעות דקות ונוסיף גם אותו לקערה.
4. נוסיף את שמן הזית, מיץ הלימון, המלח והפלפל לקערה ונערבב היטב את כל המרכיבים כך שהטעמים יתמזגו.
5. נפזר מעל את גרעיני החמניה הקלויים ואת גבינת הפטה המפוררת.
6. נערבב בעדינות את הסלט כדי לא לפגוע במרקם של הגבינה והגרעינים.
7. נגיש את הסלט מיד או נשמור במקרר עד ההגשה.