1. מתחילים בהכנת הקוסקוס: מניחים את הקוסקוס בקערה גדולה ושופכים מעליו את המים הרותחים. מכסים את הקערה בניילון נצמד או מכסה ומשאירים לעמוד כ-5 דקות עד שהקוסקוס סופג את כל המים ומתרכך.
2. בזמן שהקוסקוס מתרכך, מחממים מחבת קטנה על אש בינונית ומוסיפים את השקדים הפרוסים. קולים את השקדים תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהם מזהיבים ומפיצים ריח נפלא. מסירים מהאש ומניחים בצד.
3. לאחר שהקוסקוס התרכך, מערבבים אותו בעדינות בעזרת מזלג כדי להפריד את הגרגרים. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים שוב.
4. מוסיפים לקוסקוס את הפלפל האדום, המלפפון, הפטרוזיליה והנענע. מערבבים בעדינות כדי לשלב את כל המרכיבים.
5. מכינים את הרוטב: בקערה קטנה מערבבים את מיץ הלימון, הדבש, מלח ופלפל לפי הטעם. שופכים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו ברוטב.
6. מוסיפים את השקדים הקלויים לסלט ומערבבים בעדינות.
7. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך. מגישים את הסלט בטמפרטורת החדר או קר.