1. מתחילים בהכנת הקוסקוס: מניחים את הקוסקוס בקערה גדולה ושופכים מעליו את המים הרותחים. מוסיפים כף שמן זית וחצי כפית מלח, מערבבים קלות ומכסים את הקערה. נותנים לקוסקוס לספוג את המים במשך כ-10 דקות.
2. בזמן שהקוסקוס סופג את המים, שוטפים את עלי התרד ומייבשים אותם היטב. חותכים את הפלפל האדום והמלפפון לקוביות קטנות.
3. לאחר שהקוסקוס ספג את כל המים, מפרידים אותו בעזרת מזלג כדי לקבל גרגרים אווריריים.
4. מוסיפים לקוסקוס את עלי התרד, הפלפל האדום, המלפפון, אגוזי המלך, החמוציות וגבינת הפטה. מערבבים בעדינות כדי לשמור על המרקם של הקוסקוס.
5. מכינים את הרוטב: בקערה קטנה מערבבים את מיץ הלימון, הדבש, מלח ופלפל לפי הטעם. שופכים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות.
6. מגישים את הסלט בטמפרטורת החדר או לאחר קירור קל במקרר. הסלט טעים במיוחד ביום ההכנה, אך ניתן לשמור אותו במקרר עד יומיים.