1. מתחילים בהכנת הקוסקוס: מניחים את הקוסקוס בקערה גדולה ושופכים מעליו את המים הרותחים. מכסים את הקערה בניילון נצמד או מכסה ומניחים בצד למשך 5 דקות. לאחר מכן, מסירים את הכיסוי ומערבבים את הקוסקוס בעזרת מזלג כדי להפריד את הגרגרים.
2. מוסיפים לקוסקוס את שמן הזית ומיץ הלימון ומערבבים היטב כדי שהטעמים ייספגו.
3. מוסיפים את קוביות המלפפון, הפטרוזיליה והנענע לקוסקוס ומערבבים בעדינות כדי לשמור על הקראנצ'יות של המלפפון.
4. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. אם רוצים, ניתן להוסיף גם גרעיני רימון להוספת צבע וטעם.
5. מגישים את הסלט קר, ונהנים מהטעמים המרעננים והקראנצ'יים.