1. מתחילים בהכנת הקוסקוס: מניחים את הקוסקוס בקערה גדולה ושופכים מעליו את המים הרותחים. מכסים את הקערה בניילון נצמד או מכסה ומשאירים לעמוד כ-10 דקות עד שהקוסקוס סופג את כל המים ומתרכך.
2. לאחר שהקוסקוס מוכן, מוסיפים לו את שמן הזית ומערבבים בעדינות בעזרת מזלג כדי להפריד את הגרגרים.
3. מוסיפים לקוסקוס את העגבניות, המלפפונים, הזיתים, הפטרוזיליה, גבינת הפטה והבצל הסגול. מערבבים בעדינות כדי לשמור על שלמות המרכיבים.
4. סוחטים מעל את מיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים שוב בעדינות.
5. מעבירים את הסלט לכלי הגשה ומגישים מיד או שומרים במקרר עד ההגשה.