1. הכנת הקוסקוס: הביאו לרתיחה 1.5 כוסות מים עם מעט מלח. כשהמים רותחים, כבו את האש והוסיפו את הקוסקוס. כסו את הסיר והשאירו למשך 5 דקות. לאחר מכן, פתחו את הסיר וערבבו את הקוסקוס בעזרת מזלג כדי להפריד את הגרגרים.
2. חיתוך הירקות: קצצו את הבצל הסגול לפרוסות דקות, את הפלפל האדום לקוביות קטנות, ואת המלפפון לקוביות.
3. ערבוב הסלט: בקערה גדולה, שלבו את הקוסקוס המוכן עם הבצל הסגול, הפלפל האדום, המלפפון, הפטרוזיליה והנענע. הוסיפו את שמן הזית ומיץ הלימון, ותבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
4. הגשה: העבירו את הסלט לכלי הגשה והגישו מיד. ניתן לקשט בעלי נענע נוספים או פרוסות לימון.