1. מתחילים בניקוי הפטריות: שוטפים אותן היטב ומייבשים בעדינות. חותכים לפרוסות דקות.
2. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית ומוסיפים את הצנוברים. קולים אותם עד שהם מזהיבים ומפיצים ריח נפלא. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
3. באותה מחבת, מוסיפים כף שמן זית ומטגנים את הבצל הסגול עד שהוא מתרכך ומתחיל להזהיב.
4. מוסיפים את הפטריות למחבת ומטגנים כ-5 דקות עד שהן מתרככות ומשחררות נוזלים.
5. מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לטגן עוד דקה.
6. מכבים את האש ומוסיפים את החומץ הבלסמי, מלח ופלפל. מערבבים היטב.
7. מעבירים את תערובת הפטריות לקערת הגשה ומוסיפים את הצנוברים הקלויים, הפטרוזיליה והכוסברה. מערבבים בעדינות.
8. מוסיפים את כף שמן הזית הנותרת ומערבבים שוב. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
9. מגישים את הסלט בטמפרטורת החדר או קר, לפי העדפה.