1. התחילו בחימום התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
2. חותכים את הפלפלים לרצועות ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מזלפים עליהם כף שמן זית ומעט מלח.
3. מכניסים את הפלפלים לתנור ואופים כ-15 דקות עד שהם מתרככים ומקבלים צבע קלוי יפה.
4. בזמן שהפלפלים בתנור, חותכים את הפטריות לפרוסות דקות.
5. מחממים מחבת גדולה עם כף שמן זית ומוסיפים את הפטריות. מטגנים על אש בינונית עד שהפטריות מתרככות ומשחימות מעט.
6. מוסיפים למחבת את השום הכתוש, החומץ הבלסמי והסויה. מערבבים היטב ומבשלים עוד 2 דקות.
7. מוציאים את הפלפלים מהתנור ומניחים להם להתקרר מעט.
8. מערבבים בקערה גדולה את הפטריות המטוגנות עם הפלפלים הקלויים.
9. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, עלי בזיליקום וגבינת פרמזן מגוררת.
10. מערבבים בעדינות ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.