1. התחילו בקיצוץ הפטרוזיליה: שטפו היטב את הפטרוזיליה תחת מים זורמים וייבשו אותה בעזרת מגבת נייר. לאחר מכן, קצצו אותה דק בעזרת סכין חדה והניחו בקערה גדולה.
2. הוסיפו את גרעיני הדלעת הקלויים לפטרוזיליה. אם אתם רוצים להוסיף טעם נוסף, תוכלו לקלות את הגרעינים בעצמכם במחבת יבשה על אש בינונית עד שהם מקבלים צבע זהוב.
3. הכינו את הרוטב: בקערה קטנה, ערבבו את שמן הזית, מיץ הלימון, החומץ הבלסמי, המלח והפלפל. ערבבו היטב עד שהרוטב אחיד.
4. שפכו את הרוטב על הפטרוזיליה והגרעינים וערבבו בעדינות עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב.
5. אם בחרתם להוסיף גבינת פטה, פזרו אותה מעל הסלט לפני ההגשה.
6. הגישו את הסלט מיד ותיהנו מהטעמים המרעננים והמרקמים המגוונים.