
1. תחילה, חממו את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
2. חתכו את הפלפל האדום, הפלפל הצהוב, הקישוא והחציל לקוביות בגודל אחיד.
3. קלפו את הבצל הסגול וחתכו אותו לפרוסות דקות.
4. הניחו את כל הירקות החתוכים על תבנית אפייה, זלפו מעליהם 2 כפות שמן זית, פזרו מלח ופלפל וערבבו היטב כך שכל הירקות יהיו מצופים בשמן ותבלינים.
5. הכניסו את התבנית לתנור ואפו את הירקות במשך 20 דקות, או עד שהם רכים ומשחימים קלות.
6. בזמן שהירקות בתנור, קצצו את הפטרוזיליה והניחו אותה בקערת סלט גדולה.
7. הוציאו את הירקות מהתנור ותנו להם להתקרר מעט.
8. הוסיפו את הירקות הקלויים לקערת הפטרוזיליה.
9. זלפו מעל את כף שמן הזית הנותרת ואת החומץ הבלסמי, וערבבו בעדינות את הסלט.
10. פזרו מעל את גרעיני החמניה הקלויים והגישו מיד.