1. חממו תנור ל-180 מעלות. קלפו את ראש השום, הניחו את השיניים על תבנית אפייה, זלפו מעט שמן זית ואפו כ-10 דקות עד שהשום רך וזהוב.
2. בזמן שהשום בתנור, חתכו את האבוקדו לרצועות והניחו בקערה גדולה.
3. הוסיפו לקערה את העגבניות, המלפפונים, הפיתה הקלויה, הפטרוזיליה, הנענע והבצל הירוק.
4. הוציאו את השום מהתנור, הניחו לו להתקרר מעט ואז הוסיפו אותו לקערה.
5. תבלו במיץ לימון, סומאק, מלח ופלפל וערבבו בעדינות את כל המרכיבים יחד.
6. הגישו מיד ותיהנו מהטעמים המדהימים!