1. תחילה, יש לשטוף את העדשים היטב תחת מים זורמים. לאחר מכן, להניח אותן בסיר עם 2 כוסות מים ולהביא לרתיחה. לאחר הרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כ-20 דקות עד שהעדשים רכות אך לא מתפרקות.
2. בזמן שהעדשים מתבשלות, ניתן להכין את שאר מרכיבי הסלט. בקערה גדולה, לערבב את גרגרי הרימון, עלי הנענע, הפטרוזיליה והבצל הסגול.
3. לאחר שהעדשים מוכנות, לסנן אותן ולהניח להן להתקרר מעט. לאחר מכן, להוסיף אותן לקערה עם שאר המרכיבים.
4. להכנת הרוטב, לערבב בקערה קטנה את שמן הזית, מיץ הלימון, מלח ופלפל. לשפוך את הרוטב על הסלט ולערבב היטב עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב.
5. לטעום ולתקן תיבול לפי הצורך. ניתן להוסיף עוד מיץ לימון או מלח לפי הטעם האישי.
6. להגיש את הסלט בטמפרטורת החדר או לאחר קירור קל במקרר. הסלט טעים במיוחד ביום ההכנה, אך ניתן לשמור אותו במקרר עד יומיים.