1. תחילה, יש לשטוף את העדשים הירוקות היטב תחת מים זורמים. לאחר מכן, להניח אותן בסיר עם 2 כוסות מים ולהביא לרתיחה. לאחר הרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כ-20 דקות עד שהעדשים רכות אך לא מתפרקות.
2. בזמן שהעדשים מתבשלות, ניתן להכין את הירקות. קוצצים את הבצל הסגול, הפלפל האדום והמלפפון לקוביות קטנות. קוצצים גם את הפטרוזיליה והנענע.
3. לאחר שהעדשים מוכנות, מסננים אותן ומניחים להן להתקרר מעט.
4. בקערה גדולה, מערבבים את העדשים עם הירקות הקצוצים, הפטרוזיליה והנענע.
5. מוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון, ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים היטב עד שכל המרכיבים מתאחדים.
6. מגישים את הסלט בטמפרטורת החדר או לאחר קירור קל במקרר.