1. התחילו בשטיפת העגבניות והתותים היטב תחת מים זורמים. חיתכו את העגבניות לחצאים ואת התותים לפרוסות דקות.
2. קלפו את הבצל הסגול וחתכו אותו לטבעות דקות. אם אתם לא אוהבים את הטעם החזק של הבצל, ניתן להשרות אותו במים קרים למשך 10 דקות כדי להוריד מעט מהחריפות.
3. בקערה גדולה, ערבבו את העגבניות, התותים והבצל. הוסיפו את שמן הזית והחומץ הבלסמי, ותבלו במלח ופלפל לפי הטעם. ערבבו בעדינות כדי לא לפגוע בצורת התותים.
4. פרסו את גבינת הפטה לפירורים והוסיפו לסלט. ערבבו בעדינות פעם נוספת.
5. לפני ההגשה, קשטו בעלי בזיליקום טריים להוספת צבע ורעננות.