1. תחילה, יש לשטוף היטב את עגבניות השרי ולחתוך אותן לחצאים. אם העגבניות קטנות במיוחד, ניתן להשאיר אותן שלמות.
2. בקערה גדולה, יש לערבב את עגבניות השרי עם שמן הזית. חשוב להשתמש בשמן זית כתית מעולה כדי להבטיח את הטעם הטוב ביותר.
3. לאחר מכן, יש להוסיף את עלי הבזיליקום הטריים. מומלץ לקרוע את העלים בידיים ולא לחתוך אותם בסכין, כדי לשמור על הטעם והארומה.
4. להוסיף את החומץ הבלסמי, המלח והפלפל השחור הגרוס. לערבב בעדינות כדי שכל המרכיבים יתמזגו יחד.
5. לתת לסלט לנוח כ-5 דקות לפני ההגשה, כדי שהטעמים יתמזגו היטב.