1. התחילו בשטיפת העגבניות השרי היטב תחת מים זורמים. לאחר מכן, חתכו כל עגבנייה לחצי והניחו בקערה גדולה.
2. חתכו את גבינת הפטה לקוביות קטנות והוסיפו לקערה עם העגבניות.
3. קחו את הבזיליקום הטרי, שטפו אותו ויבשו בעדינות. לאחר מכן, קרעו את העלים בידיים והוסיפו לקערה.
4. תבלו את הסלט עם שמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל שחור לפי הטעם. ערבבו בעדינות כדי לא לפגוע בעגבניות.
5. הגישו את הסלט מיד, או הכניסו למקרר למשך 10 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג.