1. תחילה, חותכים את עגבניות השרי לחצאים ומניחים בקערה גדולה.
2. חותכים את הבצל הסגול לטבעות דקות ומוסיפים לעגבניות.
3. מוסיפים את הזיתים השחורים המגולענים לקערה.
4. פותחים את קופסת הסרדינים ומסננים את השמן. מוסיפים את הסרדינים לקערה ומפוררים אותם בעדינות עם מזלג.
5. מערבבים את שמן הזית והחומץ הבלסמי בקערה קטנה ושופכים על הסלט.
6. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים בעדינות כדי לא לפגוע במרקם הסרדינים.
7. מקשטים בעלי בזיליקום טריים ומגישים מיד.