1. קודם כל, נתחיל בבישול הסלקים. נשטוף אותם היטב ונשים בסיר עם מים רותחים. נבשל כ-10 דקות עד שהם מתרככים מעט אך עדיין שומרים על פריכות.
2. בזמן שהסלקים מתבשלים, נחתוך את הפלפל החריף לטבעות דקות. אם אתם אוהבים חריף במיוחד, תשאירו את הגרעינים. אם לא, תוציאו אותם בעדינות.
3. נחתוך את הבצל הסגול לחצאי טבעות דקות ונשים בקערה גדולה.
4. כשהסלקים מוכנים, נוציא אותם מהמים ונקרר מעט. לאחר מכן, נקלף ונחתוך לקוביות בינוניות.
5. נוסיף את קוביות הסלק לקערה עם הבצל, נוסיף את טבעות הפלפל החריף, שמן הזית, חומץ הבלסמי, מלח ופלפל. נערבב היטב כדי שכל הטעמים יתמזגו.
6. נפזר מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ואת גבינת הפטה המפוררת.
7. ניתן לסלט לנוח כ-10 דקות לפני ההגשה כדי שהטעמים יתחברו בצורה מושלמת.