1. מתחילים בבישול הסלקים: שוטפים את הסלקים היטב ומבשלים אותם בסיר עם מים רותחים עד שהם רכים, כ-30 דקות. לאחר מכן, מסננים ומקררים מעט.
2. בזמן שהסלקים מתבשלים, קולים את גרעיני הדלעת: מחממים מחבת על אש בינונית ומוסיפים את גרעיני הדלעת. קולים אותם תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהם מזהיבים ומתחילים לפצפץ, כ-5 דקות. מסירים מהאש ומניחים בצד.
3. מכינים את הרוטב: בקערה קטנה מערבבים את שמן הזית, חומץ הבלסמי, הדבש, המלח והפלפל עד לקבלת תערובת אחידה.
4. לאחר שהסלקים התקררו מעט, קולפים אותם וחותכים לקוביות בגודל בינוני.
5. מערבבים את קוביות הסלק עם הרוטב בקערה גדולה, מוסיפים את גרעיני הדלעת הקלויים, הפטרוזיליה הקצוצה וגבינת הפטה המפוררת. מערבבים בעדינות עד שכל המרכיבים מתערבבים היטב.
6. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מגישים בטמפרטורת החדר או לאחר קירור קל במקרר.