
1. ראשית, נתחיל בהכנת הסלק. יש לשטוף את הסלקים היטב ולבשל אותם במים רותחים עד שהם רכים, כ-30 דקות. לאחר מכן, יש לקרר את הסלקים, לקלף ולחתוך לקוביות קטנות.
2. בזמן שהסלקים מתבשלים, נשטוף את החסה ונייבש אותה היטב. נחתוך את החסה לרצועות דקות ונניח בקערת סלט גדולה.
3. נוסיף לקערה את קוביות הסלק הקרות, אגוזי המלך הקצוצים, גבינת הפטה המפוררת והחמוציות המיובשות.
4. נכין את הרוטב: נערבב בקערה קטנה את שמן הזית, מיץ הלימון, החומץ הבלסמי, מלח ופלפל. נערבב היטב עד שהרוטב אחיד.
5. נשפוך את הרוטב על הסלט ונערבב בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו ברוטב.
6. נגיש את הסלט מיד, ונהנה מהטעמים המופלאים והמרעננים.