1. תחילה, יש לשטוף את המלפפונים היטב ולחתוך אותם לפרוסות דקות. אם אתם מעדיפים, ניתן גם לחתוך לקוביות קטנות.
2. בקערה גדולה, שלבו את פרוסות המלפפונים עם הפטרוזיליה, הנענע, השמיר והבצל הירוק. ערבבו היטב כדי שהעשבים יתפזרו באופן שווה.
3. בקערה קטנה, ערבבו את שמן הזית עם מיץ הלימון, הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם. ערבבו היטב עד לקבלת רוטב אחיד.
4. שפכו את הרוטב על הסלט וערבבו בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו ברוטב.
5. תנו לסלט לנוח כ-10 דקות לפני ההגשה כדי שהטעמים יתמזגו יחדיו בצורה מושלמת.
6. הגישו את הסלט קר ותיהנו מהטעמים הרעננים והמרעננים שלו.