1. תחילה, יש לשטוף את המלפפונים היטב ולחתוך אותם לפרוסות דקות. אם אתם מעדיפים, ניתן גם לחתוך לקוביות קטנות.
2. לאחר מכן, קחו את עלי הנענע ושטפו אותם בעדינות. ייבשו אותם היטב בעזרת מגבת נייר.
3. בקערה גדולה, ערבבו את פרוסות המלפפונים עם עלי הנענע.
4. בקערה נפרדת, הכינו את הרוטב: ערבבו את שמן הזית, מיץ הלימון, החומץ הבלסמי, המלח והפלפל. ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
5. שפכו את הרוטב על הסלט וערבבו בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו ברוטב.
6. אם בחרתם להוסיף גבינת פטה, פזרו אותה מעל הסלט לפני ההגשה.
7. הגישו מיד ותיהנו מסלט מרענן ומלא טעמים.