1. בקערה גדולה, ערבבו את החסה, העגבניות, המלפפון, הפלפל האדום והבצל הסגול. ערבבו היטב כדי שכל הירקות יתערבבו יחד.
2. הוסיפו את אגוזי המלך והחמוציות המיובשות וערבבו בעדינות כדי לשמור על שלמות המרכיבים.
3. בקערה קטנה, הכינו את הרוטב על ידי ערבוב שמן הזית, חומץ הבלסמי, חרדל הדיז'ון והדבש. ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
4. תבלו במלח ופלפל לפי הטעם והמשיכו לערבב.
5. שפכו את הרוטב על הסלט וערבבו בעדינות כדי שכל הירקות יכוסו ברוטב.
6. הגישו מיד ותיהנו מהטעמים המיוחדים של הסלט.