1. תחילה, חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ומניחים בקערה גדולה.
2. חותכים את המלפפון לקוביות דומות ומוסיפים לקערה.
3. חותכים את הפלפל האדום לרצועות דקות ומוסיפים לקערה.
4. קוצצים את הבצל הסגול דק ומוסיפים לקערה.
5. חותכים את גבינת הפטה לקוביות קטנות ומוסיפים לסלט.
6. מוסיפים את הזיתים השחורים לקערה.
7. מערבבים את שמן הזית והחומץ הבלסמי בקערה קטנה ושופכים על הסלט.
8. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים בעדינות את כל המרכיבים.
9. מפזרים מעל חופן עלי בזיליקום טריים ומגישים מיד.