1. התחילו בחיתוך עגבניות השרי לחצאים והניחו בקערה גדולה.
2. חתכו את המלפפונים לפרוסות דקות והוסיפו לקערה.
3. קחו את הפלפל האדום, נקו אותו מגרעינים וחתכו לרצועות דקות. הוסיפו לקערה.
4. קלפו את הבצל הסגול וחתכו לטבעות דקות. הוסיפו לקערה.
5. קחו חופן נדיב של עלי בזיליקום טריים, קרעו אותם בידיים והוסיפו לסלט.
6. ערבבו את כל הירקות בעדינות כדי לשמור על הצורה והמרקם שלהם.
7. הכינו רוטב פשוט משמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור לפי הטעם. ערבבו היטב ושפכו על הסלט.
8. ערבבו שוב בעדינות כדי שהרוטב יכסה את כל הירקות בצורה אחידה.
9. הגישו מיד ותיהנו מהטעמים הטריים והמרעננים!