1. התחילו בהכנת כל הירקות: שטפו היטב את עלי החסה, הפטרוזיליה, הכוסברה והנענע. קרעו את עלי החסה לחתיכות בגודל ביס והניחו בקערה גדולה.
2. הוסיפו את הפטרוזיליה, הכוסברה, הבצל הירוק והנענע לקערה עם החסה. ערבבו בעדינות כדי לשלב את כל המרכיבים.
3. בקערה קטנה נפרדת, ערבבו את שמן הזית עם מיץ הלימון, הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם. ערבבו היטב עד לקבלת רוטב אחיד.
4. שפכו את הרוטב על הסלט וערבבו בעדינות כדי לצפות את כל המרכיבים ברוטב.
5. פזרו מעל את גרעיני החמנייה הקלויים והגישו מיד.