1. התחילו בשטיפת החסה והתרד היטב תחת מים זורמים. ייבשו אותם בעזרת מגבת נייר או מסננת. קרעו את עלי החסה לחתיכות בגודל ביס והניחו בקערה גדולה.
2. חיתכו את האבוקדו לחצי, הסירו את הגלעין וקלפו את הקליפה. חתכו את האבוקדו לקוביות והוסיפו לקערה.
3. הוסיפו את החומוס המבושל לקערה. אם אתם משתמשים בחומוס מקופסה, שטפו אותו היטב תחת מים זורמים.
4. חיתכו את עגבניות השרי לחצאים ואת המלפפון לפרוסות דקות. הוסיפו לקערה.
5. קצצו את הבצל הסגול לפרוסות דקות והוסיפו לסלט.
6. סחטו את הלימון מעל הסלט, הוסיפו שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם. ערבבו בעדינות כדי לא לפגוע במרקם האבוקדו.
7. פזרו מעל פטרוזיליה קצוצה והגישו מיד.