1. תחילה, נשטוף היטב את כל הירקות תחת מים זורמים. נייבש אותם בעזרת מגבת נייר כדי להבטיח שהסלט לא יהיה מימי.
2. נחתוך את המלפפונים לפרוסות דקות, ונעביר לקערת סלט גדולה.
3. נחתוך את עגבניות השרי לחצאים ונוסיף לקערה.
4. נחתוך את הבצל הירוק לטבעות דקות ונוסיף לקערה.
5. נוסיף את הפטרוזיליה והנענע הקצוצות לקערה ונערבב בעדינות כדי לשלב את כל המרכיבים.
6. נזליף מעל את שמן הזית ומיץ הלימון, ונפזר מלח ופלפל לפי הטעם.
7. נערבב בעדינות את הסלט כדי שכל המרכיבים יתערבבו היטב עם הרוטב.
8. נטעם ונשפר תיבול אם יש צורך.
9. נגיש מיד או נשמור במקרר עד ההגשה.