1. נתחיל בהכנת הירקות: נשטוף היטב את החסה, הרוקט והתרד, ונייבש אותם בעזרת מגבת נייר או מסחטה לירקות. נחתוך את החסה לרצועות דקות, ונניח בקערה גדולה.
2. נוסיף לקערה את עלי הרוקט והתרד, ונערבב בעדינות כדי לשמור על שלמות העלים.
3. נחתוך את עגבניות השרי לחצאים, ואת המלפפון לפרוסות דקות. נוסיף לקערה.
4. נקלף את הבצל הסגול ונחתוך אותו לטבעות דקות. נוסיף לקערה ונערבב בעדינות.
5. נפזר מעל את אגוזי המלך הקלויים, שייתנו קראנץ' מפתיע לכל ביס.
6. נפורר את גבינת הפטה מעל הסלט, ונערבב בעדינות כדי לשמור על מרקם הגבינה.
7. להכנת הרוטב: נערבב בקערה קטנה שמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל שחור לפי הטעם. נערבב היטב עד לקבלת רוטב אחיד.
8. נשפוך את הרוטב על הסלט ונערבב בעדינות כדי שכל הירקות יכוסו ברוטב.
9. נגיש מיד ונהנה מהטעמים העשירים והממכרים של הסלט הירוק בלסמי שלנו!