1. ראשית, נתחיל בהכנת הירקות. נשטוף היטב את החסה, התרד, הפטרוזיליה והנענע. נייבש אותם בעזרת מגבת נייר או מסננת. לאחר מכן, נקצוץ את החסה, הפטרוזיליה והנענע ונניח בקערה גדולה.
2. נוסיף לקערה את התרד הטרי, האבוקדו החתוך לקוביות, גרעיני החמניה הקלויים, החמוציות המיובשות וגבינת הפטה המפוררת.
3. נכין את הרוטב: נערבב בקערה קטנה את שמן הזית ומיץ הלימון. נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ונערבב היטב.
4. נשפוך את הרוטב על הסלט ונערבב בעדינות עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב.
5. נעביר את הסלט לקופסה אטומה ונשמור במקרר עד ליציאה לעבודה.
6. לפני ההגשה, נערבב שוב את הסלט כדי לוודא שכל הטעמים מתמזגים יחד.