1. בקערה גדולה, שלבו את החומוס המבושל, המלפפון, העגבניות, הבצל הסגול והפלפל הירוק. ערבבו בעדינות כדי לשמור על צורת הירקות.
2. הוסיפו את גבינת הפטה המפוררת והזיתים השחורים. ערבבו בעדינות כדי לשלב את כל המרכיבים.
3. בקערה קטנה, ערבבו את שמן הזית, מיץ הלימון, החומץ הבלסמי, המלח והפלפל. ערבבו היטב עד לקבלת רוטב אחיד.
4. שפכו את הרוטב על הסלט וערבבו בעדינות כדי לצפות את כל המרכיבים ברוטב.
5. פזרו מעל את האורגנו הטרי הקצוץ והגישו מיד.