1. נתחיל בהכנת הירקות: נחתוך את העגבניות לקוביות קטנות, נקלף את המלפפון ונחתוך אותו לפרוסות דקות, נחתוך את הבצל הסגול לטבעות דקות, ונחתוך את הפלפל הירוק לרצועות דקות.
2. נוסיף את הגזר המגורד לקערה גדולה יחד עם כל הירקות החתוכים.
3. נפורר את גבינת הפטה ונוסיף אותה לקערה יחד עם הזיתים השחורים.
4. נערבב את שמן הזית והחומץ הבלסמי בקערה קטנה ונשפוך על הסלט.
5. נוסיף מלח, פלפל ואורגנו לפי הטעם ונערבב בעדינות את כל המרכיבים עד שהסלט מתערבב היטב.
6. נגיש את הסלט מיד או נשמור במקרר עד ההגשה.