1. תחילה, חותכים את העגבניות לקוביות בינוניות ומניחים בקערה גדולה.
2. חותכים את המלפפון לקוביות דומות ומוסיפים לעגבניות.
3. פורסים את הבצל הסגול לטבעות דקות ומוסיפים לקערה.
4. חותכים את הפלפל הירוק לרצועות דקות ומוסיפים לשאר הירקות.
5. מוסיפים את הזיתים השחורים לקערה ומערבבים בעדינות את כל המרכיבים.
6. בקערה נפרדת, מערבבים את גבינת הריקוטה עם שמן הזית והחומץ הבלסמי עד לקבלת תערובת חלקה.
7. מוסיפים את תערובת הריקוטה לירקות ומערבבים בעדינות עד שהגבינה מתפזרת באופן שווה.
8. מתבלים במלח, פלפל שחור, אורגנו ופטרוזיליה ומערבבים שוב.
9. מגישים את הסלט מיד, או שומרים במקרר עד להגשה.