1. תחילה, חותכים את העגבניות לקוביות גדולות ומניחים בקערה גדולה.
2. חותכים את המלפפון לפרוסות דקות ומוסיפים לעגבניות.
3. פורסים את הבצל הסגול לטבעות דקות ומוסיפים לקערה.
4. חותכים את הפלפל הירוק לרצועות דקות ומוסיפים לשאר הירקות.
5. מפוררים את גבינת הפטה מעל הירקות.
6. מוסיפים את הזיתים השחורים לקערה.
7. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח, פלפל שחור ואורגנו יבש לפי הטעם.
8. מערבבים בעדינות את כל המרכיבים כך שהטעמים יתמזגו יחד.
9. מגישים מיד ונהנים מהטעמים הטריים והמלוחים של הסלט היווני.