1. תחילה, חותכים את החצילים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ. מפזרים מעט מלח על הפרוסות ומניחים בצד למשך כ-10 דקות כדי להוציא את המרירות.
2. בינתיים, קולפים את שיני השום וקוצצים אותן דק.
3. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית ומוסיפים את שמן הזית.
4. מנגבים את פרוסות החצילים עם נייר סופג כדי להסיר את הנוזלים שהצטברו ומוסיפים אותן למחבת. מטגנים את החצילים משני הצדדים עד שהם מזהיבים ורכים.
5. מוסיפים את השום הקצוץ למחבת וממשיכים לטגן עוד כ-2 דקות, עד שהשום מתחיל להזהיב.
6. מסירים את המחבת מהאש ומעבירים את החצילים והשום לקערת סלט.
7. מוסיפים את החומץ הבלסמי, מלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים היטב.
8. מפזרים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.