1. תחילה, נחמם את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. נחתוך את החצילים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ ונניח על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. נבריש את פרוסות החצילים בשמן זית ונפזר מעט מלח ופלפל. נכניס לתנור לקלייה של כ-20 דקות, עד שהחצילים רכים וזהובים.
2. בזמן שהחצילים בתנור, נכין את קרם השקדים. נשטוף את השקדים המושרים ונכניס אותם לבלנדר. נוסיף את מיץ הלימון, השום הכתוש, מעט מלח ופלפל, ונערבל עד לקבלת קרם חלק ואחיד. אם הקרם סמיך מדי, ניתן להוסיף מעט מים עד לקבלת המרקם הרצוי.
3. לאחר שהחצילים מוכנים, נוציא אותם מהתנור ונניח להם להתקרר מעט. נניח את פרוסות החצילים על צלחת הגשה ונמרח מעל כל פרוסה כף מקרם השקדים.
4. נפזר מעל את הפטרוזיליה הקצוצה והרימונים לקישוט. ניתן להוסיף עוד מעט שמן זית מעל הכל להשלמת הטעמים.
5. הסלט מוכן להגשה! ניתן להגיש אותו חם או בטמפרטורת החדר, והוא ישתלב נהדר עם לחם טרי או פיתה.