1. תחילה, חותכים את החצילים לקוביות בגודל בינוני ומפזרים עליהם מעט מלח. מניחים בצד למשך 10 דקות כדי להוציא את המרירות.
2. בינתיים, חותכים את עגבניות השרי לחצאים ואת הבצל הסגול לפרוסות דקות.
3. מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן זית ומטגנים את קוביות החצילים עד שהן מזהיבות ורכות. זה לוקח בערך 10-15 דקות.
4. מוסיפים למחבת את השום הקצוץ ומטגנים עוד דקה אחת.
5. מעבירים את החצילים המטוגנים לקערה גדולה ומוסיפים את עגבניות השרי והבצל הסגול.
6. מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית הנותר עם החומץ הבלסמי, מלח ופלפל, ושופכים על הסלט.
7. מערבבים בעדינות את כל המרכיבים ומפזרים מעל את עלי הבזיליקום הטריים.
8. מגישים את הסלט בטמפרטורת החדר או לאחר קירור קל במקרר.