1. תחילה, יש לשטוף את החסה היטב ולייבש אותה. לאחר מכן, לקרוע את העלים לחתיכות בגודל בינוני ולהניח בקערת סלט גדולה.
2. להוסיף את עגבניות השרי החצויות, המלפפונים הפרוסים והבצל הסגול הפרוס לקערה עם החסה.
3. לפזר מעל את גרעיני החמניה הקלויים, שיתנו קראנץ' נפלא לסלט.
4. להכנת הרוטב, יש לערבב בקערה קטנה את הטחינה הגולמית עם המים ומיץ הלימון. לערבב היטב עד לקבלת מרקם חלק. אם הרוטב סמיך מדי, ניתן להוסיף עוד מעט מים.
5. לתבל את הרוטב במלח ופלפל לפי הטעם.
6. לשפוך את הרוטב על הסלט ולערבב בעדינות עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב.
7. להגיש מיד וליהנות מסלט מרענן וטעים!