1. התחילו בחיתוך גבינת החלומי לקוביות קטנות. חממו מחבת על אש בינונית והוסיפו מעט שמן זית. טגנו את קוביות החלומי עד שהן מזהיבות מכל הצדדים. הוציאו מהמחבת והניחו בצד להתקרר.
2. שטפו את התותים וחתכו אותם לחצאים או רבעים, תלוי בגודלם. הניחו בקערה גדולה.
3. קרעו את עלי החסה לחתיכות בגודל ביס והוסיפו לקערה עם התותים.
4. הוסיפו את אגוזי המלך הקלויים ואת עלי הנענע הטריים לקערה.
5. בקערה קטנה, ערבבו את שמן הזית, החומץ הבלסמי והדבש. תבלו במלח ופלפל לפי הטעם וערבבו היטב.
6. שפכו את הרוטב על הסלט וערבבו בעדינות כדי שכל המרכיבים יתעטפו ברוטב.
7. הוסיפו את קוביות החלומי המוזהבות לסלט וערבבו בעדינות פעם נוספת.
8. הגישו מיד ותיהנו מהשילוב המפתיע והמרענן של הטעמים.